Plantboom

Nu går det snabbt i trädgården vill jag lova. Gurkplantorna och squashplantorna satte av i raketfart och är redan för stora för sina krukor. Jag borde ha läst om deras behov innan jag sådde dem men jag orkade ärligt talat inte. Det går nog ändå men nu har jag ingen aning om vart jag ska göra av de små liven tills de kan komma ut. Jag har inga fler krukor…

HPIM1020

 

Men tomaterna har det som pärla i gull och strävar på bra. Jag vattnar en skvätt och vänder dem varje dag. De små hjärtana. De känns lite som om de vore mina bebisar.

HPIM1021Jag ska så lite fler cocktailtomater vad det lider så att de kan komma i olika omgångar.

Nästa projekt är dock att sätta upp det lilla växthuset. Tyvärr innebär det att jag först måste köpa läkt och fiberväv vilket tar emot lite. Jag ska ju dra ner på min konsumtion, inte öka den, men på något konstigt vis innebär varje besparande åtgärd en första investering så jag får väl ta tag i det. Om någon har material som ligger och dräller så tar jag dock tacksamt emot. Det behövs inte så mycket för det blir inget stort växthus eftersom utrymmet är begränsat. På något konstigt vis så grodde det fler plantor än vi sådde frön så nu kommer de ändå inte att få plats i växthuset och en del plantor kommer alltså att behöva nya hem. Hoppas någon i sydöstra Skåne vill adoptera en gurkplanta eller en bifftomat. I så fall är det bara att hojta. Squashen är redan tingad. Den ska få bli Malmöbo och bo på en balkong.

Det är ju inte alls omöjligt att odla även om en bor i lägenhet i storstan och vill en bli inspirerad och förstår bara lite danska (en kan ha undertext så hjälper det) så måste en se det här avsnittet av den danska serien Bonderöven. Här utforskar han olika möjligheter och rörelser i den danska huvudstaden som handlar om att på något vis själv odla eller ta del av närodlat genom nätverk. Han undersöker också vad forskningen säger om miljögifter i jorden i relation till odling i stan. Är en inte alls intresserad av odling kan det vara trevligt som underhållning helt enkelt. Tycker i alla fall jag. Och tycker nästan det är lite synd att jag inte bor i stan så att jag kan ha en stadsodling. Men bara nästan.

 

Annons
Comments
2 Responses to “Plantboom”
 1. lenaericsson skriver:

  Se till att dina gurkplantor aldrig torkar ut. Då blir gurkorna inget goda. Det är en nackdel om man har för små krukor att de dricker mer än man hinner leverera.

  När mina lite större krukor tar slut så sätter jag i kaffebönspåsar och t.o.m plastpåsar från systemet eller blomjordspåsar som är lite mindre (8 liter). Jag kan tänka mig att mjölpåsar fungerar också, men jag har inte testat. Mjölk, juice och andra kartonger fungerar utmärkt.

  Gilla

  • Hanna skriver:

   Tack för tipset! Jag är flitig med vattenkannan och ska se till att de får mer plats nu när det blir helgdagar. Jag får se vad jag kan hitta i återvinningen :-).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: