Som en riktig karl

Äntligen har växthuset börjat ta form. Vi tog en sväng till en billig byggmarknad för att handla material. Det var som att besöka en annan värld. Överallt gick män, och endast män, omkring med sina tumstockar och mätte, vred och vände på trä i alla dess former innan det snabbt och vant lastades i bilen och körde ut. Jag var den enda kvinnan på plats och eftersom det var vårt första besök visste vi inte hur en drive-in bygghandel fungerar. Inga skyltar. Ingen information. Hur det fungerar på just denna bygghandel är tydligen något man ska känna till och efter mycket letande, kringvandrande och till slut frågor, lyckades vi hitta det vi skulle ha, betala (inte helt uppenbart hur) och ta oss förbi bommarna ut till den vanliga världen. Puh! Det var skönt. Men i efterhand kände jag mig som en riktig karl och jag är absolut sugen på mer.

HPIM1067

HPIM1066

 

 

 

 

 

 

 

Som de amatörsnickare vi är hade vi inte riktiga verktyg och ingen riktig plan. Trots det tycker jag att resultatet så här långt är överraskande bra. Och så roligt det var. Sketabra rehabarbete för mig.

HPIM1068HPIM1071

 

 

 

 

 

 

 

 

Så snart det blir en ledig dag med bra väder och tillräcklig ork ska det göras färdigt. Någon slags överdel ska till och så ska det kläs med fiberväv. Sen får vi se hur det håller för väder och vind. Jag tror i alla fall att tomaterna och gurkorna kommer att trivas finfint.

HPIM1073

 

HPIM1070Och svartvinbärsbusken blommar. Hurra!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: