Det gröna skafferiet

IMG_3061.JPG

 

Så. Boktips var det. Först ut blir Det gröna skafferiet av Karoline Jönsson.

Jag slukar alla böcker jag hittar i den här genren men börjar ärligt talat tröttna lite på enformigheten. De är väldigt lika varandra och det är mycket smoothies med spenat och spirulina. Jag vill inte låta blasé men det känns väldigt mycket been there done that, så när jag fick Det gröna skafferiet i min hand hade jag inte särskilt höga förväntningar.

Döm om min förvåning när det finns så mycket i den som jag gillar. Nya idéer som jag aldrig reflekterat över. Baka bröd på björksav. Göra näringspulver av nässlor. Mjölksyra kål och koka egen ketchup. Klart att en del är sånt jag känner till och kunde letat reda på men här kommer det i en överskådlig samling i en fin förpackning.

För det är mycket förpackning. Det här är inte självhushållarens bibel. Detta är ljuv inspiration och korta texter. Mycket bilder och mycket stämning. Men det lilla innehåll som finns är gediget och det håller hela vägen så istället för en tung tegelsten får du en lättsmält liten karamell. Och den smakar ljuvligt. Jag rekommenderar absolut Det gröna skafferiet för den som vill ge sig ut och plocka nypon till soppan istället för att köpa den på ICA.

Annons
Comments
One Response to “Det gröna skafferiet”
  1. Tant Sviskon skriver:

    Åh, den ska jag kolla efter på bibblan nästa gång, känner mig oerhört färdig med alla dessa spenatsmoothies 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: