Nattligt rendez-vous

Idag var jag åter på jobbet efter nästan tre veckors jullov. Med tanke på min instabila energisituation hade jag förberett mig väl och lagt fram kläder till både mig och sonen. Frukostbordet var dukat (till de helt sagolika honungsfrallorna från Bröd, bröd, bröd), lunchlådan var packad och fruktlådan förberedd till skolan. Oh, the curling! Jag älskar’t!

Planen var verkligen att försöka sova vid 23-tiden men det har varit svårt att hålla på sovtiderna under lovet. Därför rann tiden iväg och jag somnade nog inte förrän halv tolv, kvart i tolv någon gång. Lite nervös kände jag mig över hur det skulle bli att stiga upp med bara sju timmars sömn i kroppen men det kändes ändå helt ok.

Klockan 02.40 ropade sonen på mig. Han kunde inte somna om och eftersom jag insåg att det skulle gå fortare och mer smärtfritt om jag stannade kvar så lade jag mig helt sonika hos honom och räknade med ett snabbt insomnande. Jag vet inte vilken illvillig nattdemon som intagit hans sängkant men den tog i alla fall all tillstymmelse till sömn ifrån honom.

Plötsligt dök även katten upp och ansåg att det var alldeles förträffligt med detta nattliga rendez-vous och skulle vi inte passa på att kela och kurra nu när vi ändå var vakna?

Så där låg jag med en kelig katt och en vaken pojk. Och ingen av dem sov. 04.15 kröp jag äntligen ner i min egen säng för att inse att jag var alldeles för vaken för att somna om. Hur länge jag låg vaken vet jag faktiskt inte för jag vågade inte titta på klockan, men när klockan väl ringde ville jag ta livet av mig.

Som tur var gjorde jag inte det för dagen blev alldeles utmärkt trots att det var mycket att göra på jobbet. När jag kom hem slocknade jag en timme på soffan men sen orkade jag till och med laga en ordentlig middag så det känns som om ledigheten har bekommit mig väl.

Jag tänker inte jubla än för det har jag gjort alldeles för många gånger. Däremot tänker jag konstatera att det blev en bättre dag än jag vågat tro och det är ju skönt när verkligheten överträffar förväntningarna. Bäst blir det när jag tänker på var jag var för ett år sedan, då jag orkade vara uppe och aktiv någon timme om dagen. Då inser jag hur långt jag har kommit och hur mycket jag har att vara tacksam för.

Efter en hel dag har jag fortfarande ork och dessutom ett sug efter att vara kreativ så nu ska jag ägna mig åt virkning ett litet tag.

2015/01/img_3218.jpg

Annons
Comments
2 Responses to “Nattligt rendez-vous”
  1. kammebornia34 skriver:

    Åh, vad jag känner igen mig i mycket! Vilken fin virkning du håller på med! Hoppas ni får sova bättre i natt! Det är så viktigt med sömnen. Och så svårt ibland. Kram!

    Gillad av 1 person

  2. Hanna skriver:

    Tack ska du ha. Jag rodnar nästan över ditt beröm för jag kan inte ens jämföra mitt handarbete med dina alster på samma dag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: