Deodoranter och paradoxer

Nej, jag tänker inte kommentera nyheterna. Jag håller mig undan och försöker leva i min lilla värld för att inte gå under.

Istället ska jag äntligen få tummen ur och prata lite deodorant. Som ni måste ha väntat!

Jag fick mig som bekant ett bryskt uppvaknande för några år sen och blev livrädd för de kemikalier vi äter, dricker, smörjer på oss, tvättar oss med, klär oss och sover i. De finns överallt och det går inte att undkomma. Det resulterade i att jag läste på om att göra egna produkter av snälla ingredienser och jag testade bland annat att göra min egen deo. Det gick upp och ner. Ibland fungerade det bra, ibland inte alls. Framför allt kändes det bra att skapa något själv där jag har koll på innehållet och dessutom är det snällt mot plånboken.

Men så började jag jobba mer och min frekvens här visar väl ungefär på vad det har inneburit. Jag orkade inget mer än det mest nödvändiga. Därför gav jag mig på att försöka hitta en ekologisk deo som funkar och som luktar gott. Inte det lättaste men nu tror jag att jag har en vinnare.  timthumb

Den här heter Flowers Dagens början och är köpt hos naturligtsnygg.se . Jag gillar att Hannah som har webbutiken testar allt själv och säljer det hon tycker funkar och är bra med ett personligt utlåtande. Det gör att jag inte behöver gå igenom lika mycket arbete och det känns fint att stötta ett litet företag med någon som brinner för produkterna istället för någon kapitalist som bara vill håva in. Flowers har fyra dofter och från början valde jag Jord. Det tyckte jag lät härligt mustigt, men det visade sig att den inte funkade alls på mig. Jag tyckte snarare att svetten ändrade lukt och blev unken med den i armhålan så jag var oerhört besviken. Som tur var gav jag inte upp utan testade en annan doft och den funkar så bra. Sedan dess har det kommit ännu en doft, Lindblomma, som tydligen är för känslig hud. Låter bra, men den har jag inte hunnit testa. Jag tror dock att jag håller mig till min Dagens början för jag gillar doften, den håller hela dagen och jag tycker inte att jag luktar svett oavsett vad jag gör när jag har den på mig. Framför allt är den dryg och billig. 119 kr för en flaska som räcker mellan fyra och sex månader är inte så mycket att orda om.

Jag har också testat en deo från Green Love, men den verkar inte finnas kvar längre. Det var en cremedeo som också funkade väldigt bra. Tyvärr var den odryg och tog slut efter bara någon månad. Den kostade någonstans mellan 150 och 200 kr så det kändes alldeles för dyrt. Det ser ut som om Green Love snart kommer med en ny deo så det kan vara värt att kika på.

Båda sorterna kommer i plastförpackningar, vilket jag tycker är trist, men det kanske kan bli bättre. Naturligtvis var det billigare när jag gjorde min egen deo och då kunde jag också förvara den i något annat än plast, men paradoxen att inte orka spara pengar för att jag arbetar är åter tillbaka. Jag vill ju spara pengar för att kunna arbeta mindre, men just nu går det åt andra hållet. Jag ger upp område efter område, men jag känner ändå att så länge jag har siktet på målet så kommer det att lösa sig. Jag blir bättre och orkar mer och rätt vad det är har tiden gjort sitt och jag kan börja spara bättre igen. När jag sedan kan jobba ännu lite mindre så kommer jag ha ännu mer tid och ork till att spara pengar. Det kommer att bli bra. I sinom tid.

 

 

Annons
Comments
2 Responses to “Deodoranter och paradoxer”
 1. Sofi skriver:

  Precis som du har jag också testat en hel del ekologiska deos och fastnat för just den här! Även doften Aprikosros från samma företag funkar riktigt bra för mig medan Lindblom inte håller hela dagen, tyvärr. Men det kan ju vara olika från person till person.
  Tack för en fin blogg förresten, har just läst igenom hela arkivet 🙂

  Gilla

  • Hanna skriver:

   Aha. Kul att höra om Aprikosros. Jag tycker det låter lite funky, men kanske att jag vågar testa den då. Kul att du gillar bloggen. Tack för att du tog dig tid att berätta det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: