Bloggkärlek

På något sätt har jag lyckats missa den nya bloggen downshift.se. Jag gillar blandningen av övergripande politiska och filosofiska tankar kring downshifting och mer konkreta tips kring till exempel boende och mat. Framför allt lägger bloggen krut på den podd som heter Andra sätt, där olika människor intervjuas som valt att leva på andra sätt än normen säger. Podden publiceras direkt i bloggen men finns också på Itunes och i appen Podcaster.

Eftersom jag inte hittat den förrän nu så har jag inte kunnat lyssna på de första avsnitten som inte längre verkar vara tillgängliga i podcaster, vilket är synd, för jag gillar verkligen upplägget. Dock verkar det som att det går att lyssna via hemsidan så det får blir ett senare projekt. Jag blir fasligt inspirerad och inte så lite upplyft av att höra andra människors röster tala om sådant jag tycker är viktigt. Att det faktiskt finns levande människor i det verkliga livet som tycker som jag och som gör någonting åt det. Jag vill träffa dem och jag vill flytta ihop med dem och jag vill förändra världen med dem. Så känns det när jag lyssnar. Så kika in du också.

Mina favoritavsnitt handlade om ekobyn Suderbyn, som jag länge följt på Facebook och där jag äntligen fick höra mer i detalj om allt spännande de jobbar med, och förvånande nog det avsnitt som handlar om Patrik Olsson som kallar sig livsstilsexperimenterare. Patrik är från början nationalekonom och har uppfriskande sätt att se på ekonomutbildningar som ovetenskapliga och på hur vårt ekonomiska system bör reformeras. Jag gillar det väldigt mycket! In och lyssna och kika kanske in på medverkande personers bloggar också? Jag har inte läst alla själv än, men kanske kan det finnas något intressant?

http://www.battrevarld.nu/

https://attlevadetlevandelivet.wordpress.com/

http://haglajvs.se/

www.dumpstringslyx.com

https://franhandelstillhimalaya.wordpress.com/

http://www.suderbyn.se/

http://blogg.amelia.se/zandralundberg/

Comments
2 Responses to “Bloggkärlek”
 1. Patrik Andersson skriver:

  Vad kul att du gillar den!
  Tack för påpekandet om att bara de 10 senaste fanns i itunes. Det hade jag inte sett, men hittade felet, så förmodligen kommer du kunna lyssna på alla när det har uppdaterats genom alla system.
  Ikväll kommer nästa avsnitt upp.

  Gilla

  • Hanna skriver:

   Ah, så bra! Jag kom annars på att jag ju faktiskt kan lyssna direkt från hemsidan i safari i telefonen så jag har kommit vidare. Tycker väldigt mycket om podden. Tack för allt arbete du lagt ned.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: