Mer bloggkärlek

Jag har precis hittat till en blogg som heter Jämställd vardag. Hela bloggen är bra och viktig och saklig och Sandra förtjänar fler följare så jag hoppas jag kan hjälpa några att hitta till henne. Framför allt vill jag dela det inlägg hon har skrivit som heter Vardagstips till män.

Läs det, sprid det, skriv ut och rama in det. För är det något jag tycker är svårt med jämställdhet så är det praktiken, den konkreta trista praktiken. Vi kan analysera och strukturera och politisera så mycket vi vill, men så länge män tänker jag och kvinnor tänker vi blir det ingen skillnad. Bäst gillar jag punkt 5 i listan som lyder som följer:

”Om du menar allvar med att du älskar den du lever med så bör du göra allt som står i din makt för att leva jämställt. Det handlar faktiskt mest om dig och dina val. Många orättvisor och dåliga företeelser i samhället är svåra att påverka. Men i ditt hem och din relation kan du påverka. Väldigt mycket. I relation till den du älskar kan du välja att göra ditt eget liv lite mindre bekvämt för att det faktiskt är RÄTTVIST. Annars är den där fantastiska, kravlösa heterosexuella kärleken bara på det sättet för dig. För din partner är er kärlek en ojämställd boja om foten.”

Annons
Comments
4 Responses to “Mer bloggkärlek”
  1. Händelsevis skriver:

    Åh äntligen är hon tillbaka! Som jag saknat denna skribent sedan hon skrotade sin gamla blogg. Tack för tipset, nu ska jag plöja 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Men åh tack Hanna ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: