Alltså, jeans som inte går sönder

Lappat knä.

Tänk att det ska vara nyskapande att göra kläder som håller för användning. Men det är det ju i tider som dessa. Så om du har likadana barn som jag där knäna syns oftare än de inte gör det, så kanske det här kan vara något inför julklappsinköpen? Ossoami vill att jeansen ska hålla länge och ger ett års garanti mot trasiga knän. Man har ett miljötänk som inte innebär ekologiska metoder men åtminstone ett där man drastiskt drar ner på kemikalieanvändningen och tänker både på slutanvändarens hälsa och tillverkarnas arbetsmiljö. Det tycker jag är värt att premiera.

I downshiftinganda är det ju också värt att tänka på att saker som håller längre drar ner på kostnader för nyanskaffning. Så tipsa mormor och farmor om Ossoami när det ska köpas presenter och julklappar. Så sparar du både ekonomi och miljö och så kanske grannbarnen eller kusinerna till och med kan få ärva byxorna när de är urvuxna.

Jag är inte sponsrad och har inte provat jeansen själv. Men det är inte omöjligt att jag gör det för jag tycker det är en bra sak. Tänk alla de gånger jag förbannat moderna jeans. Kanske är det slut på det nu?

Comments
4 Responses to “Alltså, jeans som inte går sönder”
 1. A.Holm skriver:

  Förr höll ett par jeans många många år.Nu håller dom knappt nån månad.Men förr var nog jeansen gjorda av tjockare,hållbarare tyg.Nu är det tunna tunna jeans gärna med nån lycra för extra stetch därav hållbarheten.Vet inte vilket som är värst att lappa jeans eller att ständigt köpa nya.Ska absolut kolla in Ossoami.

  Gilla

 2. NIckan skriver:

  Bra steg måste jag säga, men jag reagerar på del av deras text… Köper barnfamiljer 10-20 par jeans till sina barn per år???! Eh….
  Det finns såklart några ungar där ute som sliter byxor på det sättet men det måste väl iaf vara undantag? Lite farligt tycker jag när det skrivs så för set får ju folk att är heeeeelt normalt att konsumera så mkt. Och att klappa sig på axeln om de ”bara” köper 10?
  När mina grabbar var små hann de sällan nöta ut några kläder innan de växt ur dem. Det var först i tonåren jeansen gick till återvinningen isf ärvdes vidare. Nu har de växt klart och de har varsit par jeans… Inte mkt annat duger, och de varar i närmare ett år av daglig användning.

  Gilla

  • Hanna skriver:

   Jag förstår hur du menar. Jag tror bara att kvalitén på jeans har försämrats så kraftigt de senaste tio åren att byxorna faktiskt många gånger går sönder vid första användningen. Det beror säkert en del på stretchjeansen som ger tunna byxor som inte borde kallas jeans. Det var helt annorlunda för tjugo år sen och det är en anledning till att jag tycker det är bra med en motreaktion. För att det gått så snabbt med det planerade åldrandet att det inte borde hunnit normaliseras men det känns ändå som om det gjort det. Jag tycker det är bra att kunna köpa jeans med garanti ett år så jag tycker ändå att jag kan köpa texten. Det är ju ändå en försäljningstext. Men din kritik är helt klart befogad.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: