Grymhet och fulgråt

Är det bara jag som är så skör och hudlös att jag brister ut i hulkande fulgråt när jag ser bilder på krigsskadade barn? Vad är det för fel på er som inte gör det? Och hur kan en vara en bra människa om en skyddar sig mot världens grymhet för att en inte orkar gråta, när andra blir lemlästade och dör? Alltså, vad faan? Hur gör ni?

 

Comments
4 Responses to “Grymhet och fulgråt”
 1. lvlnd skriver:

  Jag har ont i hjärtat jämt för att världen är en så pissig plats, men jag tror inte att nåt blir bättre av att jag bryter ihop helt, så jag undviker (ofta) det som får mig och må dåligt, men sen är väl också den hemska sanningen att det man hör om hela tiden till slut tenderar att bli vardagsmat (iallafall för mig) och berör mindre. Jag slutar liksom ta in vad jag ser och hör och bara registrerar. Vet dock inte om just krigsskadade barn skulle kunna bli det. Barn och djur som far illa tenderar att nå extra långt under huden på mig. Och gråter, det gör jag generellt inte. Jag hatar det. Det gör för ont.

  Gilla

  • Hanna skriver:

   Jag måste liksom göra tvärtom. Gråta för att få ut det onda. Oftast undviker jag sånt som gör ont men när jag råkar få det serverat känner jag mig värdelös som är så privilegierad att jag helt enkelt bara kan gömma mig.

   Gilla

 2. M skriver:

  Men så glad jag blev då jag hittade din blogg! Nej. Du är inte ensam. Jag gråter så jag skakar. Över världens barn och över den omänskliga ondskan. Jag har riktigt, riktigt jobbigt att hantera sådana här saker. Jag har svårt att stänga av och känslorna stannar kvar. Stor kram, Malin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: