Tre månader med AIP

Nu har jag ätit enligt det autoimmuna protokollet (AIP) i tre månader. Har det hjälpt? Jag vet inte. Jag mår bättre och har bättre energi, så på ett vis verkar det ha hjälpt, samtidigt är magen sämre än någonsin förut och jag har fortfarande perioder med dålig sömn och sämre ork. Frågan är om det är en vanlig period av lite bättre mående eller om det är en långsam process mot det bättre. Jag vet inte, och jag slits mellan hopp och förtvivlan. Så många gånger förut har jag ju trott att det är nu det händer så oftast vågar jag inte hoppas och tro, och så ändå gör jag ju det varför jag blir fullständigt nedslagen när jag mår sämre igen. Den senaste tiden har varit fylld av stress och sorg och det har varit svårt att avgöra om det är det som orsakat den svacka jag har just nu. Livet kommer liksom alltid emellan och gör att tiden för återhämtning inte riktigt tillåts så som hade behövts.

I alla fall så fortsätter jag äta enligt AIP tills jag tycker mig vara lite mer stabil igen och sen är planen att försöka återintroducera mat. Jag tror det blir äggula först för jag saknar verkligen mat som är lätt och mättande och som inte kräver en massa matlagning inför varje måltid. Därefter blir det nog chiafrön eller mandel för att underlätta frukost och sen är jag väldigt sugen på potatis och smör. Jag hoppas, hoppas att jag ska kunna äta allt detta igen.

Jag väntar fortfarande på svar från det tarmfloretest jag tog i början på april. På grund av Corona har labbet svårt att leverera analyserna och nu börjar jag bli otålig på allvar. Det ska bli så spännande att se vad jag har för bakteriestammar och om det går att utläsa vad jag bör göra för att förbättra. Till exempel vore det värdefullt att få insikt i vilken sorts probiotika jag behöver äta. Det känns också väldigt skönt att ha stöd av en funktionsmedicinsk läkare men jag är på allvar irriterad över klinikens bristande organisatoriska förmåga. Det finns inte en enda grej som inte har krånglat i kommunikationen oss emellan. Förhoppningsvis blir det bättre med tiden för jag tycker verkligen om läkaren.

Annons
Comments
4 Responses to “Tre månader med AIP”
 1. Pontus skriver:

  Hej,

  Snubblade in här efter lite Google sökning om hårmineral analys.

  Är själv utmattad och extremt begränsad i aktivitetsnivå.

  Jag tänkte på en sak som ni säkert har undersökt, men har du testat dig för borrelia?

  Med vänlig hälsning, Pontus

  Gilla

  • Hanna skriver:

   Tack för förslaget Pontus, men ja, jag har blivit testad för borrelia. Det visade så klart inget men det är nästan att en önskade att det hade gjort det.

   Gilla

 2. Kajsa ehlton skriver:

  Hej Hanna!

  Hur har det gått för dig med funktionsmedicinen och dina utredningar?

  Är själv återigen sjukskriven för utmattning och väntar på en hjärnröntgen. (Som jag ju vet inte kommer visa ngt).
  Funderar nu på att gå in funktionsmedicinens linjer, men vill först höra mig för lite.

  Rekommenderar du det?

  Allt gott!
  Vänligen
  Kajsa

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: