Statusrapport

Plötsligt blev det mycket i livet igen. När växthuset skulle byggas klart, tomaterna planteras ut, brödet bakas, smöret vispas, matsedeln planeras och inköpen storhandlas. När hus skulle tittas på och när utflykter skulle göras. Det är ju maj. Och världen är underbar. Så jag höll mig där ett litet tag. I världen.

Men jag måste säga att ta bort Facebook-appen är det bästa jag gjort på länge. Plötsligt har jag så mycket tid att vara här och nu och det är ju helt fantastiskt. Och att jag plötsligt orkar mer än en sak om dagen. Jag njuter av att baka, läsa och virka. Jag förstår att det låter som om jag blivit pensionär men det är ju liksom sånt jag gillar så jag får nog hålla mig till det.

Brödbaken går riktigt bra nu och jag har inte köpt bröd på flera veckor, om en räknar bort knäckebröd förstås. Där har jag dock ett spännande recept på lut på fröknäcke gjort på majsmjöl. Jag får återkomma om hur det slog ut. Jag har funderat lite på hur mycket en egentligen sparar på att baka sitt eget bröd så det tror jag att jag får ta och räkna på. Även om det ju är helt ovärderligt med gott, hembakt bröd. Men det vore ändå spännande att ha en aning om prisnivån.HPIM1120

Potatislandet har blivit grönt. Detta är ju första gången jag odlar i någon större utsträckning och ganska länge var jag orolig att någonting gått snett eftersom potatisen inte kom upp. Och sen plötsligt så var den där och nu sträcker den på sig mer och mer för varje dag. Bondbönorna är också på god väg, så nu måste jag sätta fart med att bygga stöd till dem. Jag har plockat ihop lite kapade pilkvistar utmed vägkanten som jag tänkte använda mig av. Vi får se hur det går.HPIM1118

Sämre går det med tomat, gurka och squash tyvärr. I vanlig ordning svalnade mitt odlarintresse en aning och jag glömde dem lite grann. En dag när det var vackert väder och temperaturen hållit sig jämn ett tag lyfte jag ut alla plantorna i trädgården. Där stod de hela dagen och på kvällen, ve och fasa, glömde jag ta in dem. Det visade sig sedan att tomaterna blivit brända av solen (för mycket, för fort) och att gurkplantorna frusit ihjäl.

HPIM1113HPIM1111

Tänka sig, för mycket värme och för mycket kyla på samma gång. Dock ser det ut som om tomaterna kan repa sig och nu har de fått komma ut i jorden i växthuset. Två gurkplantor ser också ut att ha klarat sig och mer finns det egentligen inte plats till så jag håller tummarna för dem. De var ju ändå mest ett försöksprojekt men det vore tråkigt om det inte blev någonting av det hela. Squashen blev också hängig av utevistelsen, men förhoppningsvis kan också de plantorna repa sig. De är inte helt ur leken än.  Uthållighet är inte min bästa gren, men jag jobbar på saken.

HPIM1117

Jordgubbarna blommar dock för fullt så dem tror jag på god skörd från.

HPIM1112

Hallonen och björnbären har börjat skjuta fart och vinbärsbusken har små klasar här och var. Någonting ska det väl bli av mitt odlarprojekt.

HPIM1116HPIM1115HPIM1114

Annons
Comments
One Response to “Statusrapport”
  1. lenaericsson skriver:

    du är på god väg! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: