Är det jag eller världen?

Det är inte bra att jobba för mycket. Då kan en bli utbränd och utmattad, så mycket har vi förstått. Men nu visar det sig också att långa arbetsdagar ökar risken för stroke. Med stress på jobbet ökar också risken för hjärtsjukdomar. Vi jobbar oss alltså sjuka i allt högre utsträckning. Och ändå är den viktigaste politiska frågan hur vi ska skapa nya jobb. Jag håller med Kammebornia om att det är världen som är sjuk.

Comments
11 Responses to “Är det jag eller världen?”
 1. Ja Hanna, visst är det sorgligt! Det är inte bra för någon att åka i den här snabba karusellen. Kram till dig och tack för fina ord!

  Gillad av 1 person

 2. Händelsevis skriver:

  Skapa nya jobb – bah! Varför skulle vi vilja skapa något som de flesta ändå försöker slippa?

  Gillad av 1 person

 3. Karin skriver:

  Det bästa vore väl om man delade på de jobb som finns. Ingen mår bra av att jobba för mycket och ingen mår bra av att vara arbetslös och ha pressen på sig att söka jobb som inte finns.

  Gilla

  • Hanna skriver:

   Det låter förnuftigt så som världen är ihopskruvad idag. Men varför mår vi så dåligt av att vara arbetslösa? Inte är det arbetet i sig som gör oss lyckliga och om det då varken finns jobb eller lust att jobba så är det ju idioti att tvinga folk. Alternativt sätta sådan press på den arbetslöse att hen mår dåligt.

   Gilla

   • Karin skriver:

    Jag tror att få blir lyckliga av sitt arbete. Då ska de verkligen ha hamnat pånrätt plats. Medborgarlön tycker jag verkar bra. Alla får en låg grundläggande inkomst. Densom vill tjäna pengar får jobba. Alla pengar som går till AF och Fk kan gå till det istället. Det blir säkert inte dyrare. Människor piskas ju till att må ännu sämre. Politikerna har inte hängt med alls i tänkandet…

    Gilla

   • Hanna skriver:

    Håller fullständigt med. Du kan läsa vad jag tycker under taggen basinkomst och under kategorin arbetskritik. Frågan är bara hur vi ska få upp det på den politiska agendan?

    Gilla

 4. Karin skriver:

  Jag har läst de inläggen nu. Jag visste inte att mp och v hade ändrat ståndpunkt om arbetstidsförkortning och medborgarlön. Varför det? Nu finns det ju mer skäl än någonsin. Problemet är kanske ätt politiker oavsett färg är fyrkantiga och traditionella och inte kan tänka sig kreativa lösningar utan bara vill putsa på rådande strukturer.

  Gilla

  • Hanna skriver:

   Ja. Så tror jag också. Ju mer radikalt ett parti är desto svårare att få genomslag för sin politik. Mp var väldigt radikala på sin tid, men med åren har de anpassat sig mer till den politiska arenan för att bli tagna på allvar. V är väl det radikalaste riksdagspartiet idag och då är det inte ens radikal politik de för. Men det har varit en ganska kraftig normglidning de senaste 30 åren mot höger och därmed finns det många arbetare som verkar ställa upp på dagens villkor. Läs gärna Lönesänkarna (eller se dokumentären) angående de här frågorna. Du blir garanterat förbannad.

   Gilla

 5. Karin skriver:

  Hej! Hur mår du? Funkar det att jobba 75 procent?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: